fbpx

Tanja vastailee kysymyksiin Venlojen vaelluksesta ja iltavaelluksista

Tanja vastaa iltavaelluksia koskeviin kysymyksiin

 

Tanja, kuvaile muutamalla sanalla, mikäs juttu tämä Venlojen vaellus oikein on.

 

Hmmm... Vai muutamalla sanalla. Mietitäänpäs hetki.

Sanoisin, että se on

Tanja kertoo Venlojen vaelluksesta ja iltavaelluksesta
  • luontoa ja retkeilyä
  • fiilistelyä ja elämyksiä
  • naisenergiaa
  • yhdessäoloa ja yhteisöllisyyttä
  • oppimista ja kursseja
  • ja tietysti vähän pinkkiä

Tuota kaikkea näin nopeasti mietittynä.

 

Haluaisitko lisätä vielä jotain?

 

No retkeilyä ja vaellusta on yleisesti pidetty vähän miesten juttuna ja nyt on siis naisten vuoro. Venlojen vaelluksella ollaan aina naisnäkökulmalla liikkeellä. Ja aloitetaan aina ihan perusteista. Tärkeintä on lähteä: ylös, ulos ja luontoon.  

 

Mitä on Venlojen vaelluksen Turun kaupungille järjestettävät iltavaellukset?

 

Ne ovat ennen kaikkea edellä mainittua, niissä on luontoliikunta on sydämenä. 

Lisäksi haluamme esitellä kaupunkialueella eli ihan tässä lähellä olevia upeita metsiä ja polkuja. Ollaan pyritty valitsemaan nuo neljä kohdetta niin, että luonnon monimuotoisuus korostuu ja kaikki kohteet olisivat selkeästi erilaisia. Samalla on kiinnitetty huomiota siihen, että niihin on yhtä helppo tulla, niin autolla, pyörällä kuin fölillä.

Lisäksi Venlojen vaelluksen tapaan jokaisella kerralla on oma retkeilyyn liittyvä teema eli vähän oppiakin on luvassa. Puhutaan mm. erilaisista retkivaatteista. Keskustellaan retkivarusteista ja saat esim. vinkkejä oman rinkan säätämiseen, jos sellainen löytyy. Käydään vähän kompassia ja karttaakin läpi. Sellaisia käytännön läheisiä juttuja.  Lopuksi mietitään, mitä retkeä tai vaellusta suunnitellessa olisi huomioitava. Semmoinen mukava paketti retkeilytietoa naisellisella näkökulmalla. 

 

 

Kenelle iltavaellukset on tarkoitettu?

 

Kyllä nuo ovat tarkoitettu kaikille Turun ja lähialueen naisille. Ikään, kokoon ja kuntoon katsomatta. Voit tulla yksin tai kaverin kanssa. Meillä ei olla otsa rypyssä ja moni Venla on löytänyt uusia ystäviä sekä saanut mm. retkeily- ja iltapatikkaseuraa meidän tapahtumistamme.

 

 

Tarvinko jotain retkeilyvarusteita?

 

No et mitään erityistä. Säänmukainen vaatetus ja mukavat kengät riittävät. Lisäksi vesipullo on aina hyvä olla matkassa. Tietysti kun illat pimenevät, niin otsavalo voi olla hyödyllinen, mutta niitäkin löytyy lainaksi meidän puolesta runsaalle kymmenelle. 

 

 

Mitä jos sataa? Perutaanko iltavaellus? 

No ei todellakaan. Venlat ei ole tehty sokerista. Meillä on aina aurinko matkassa. ;-) Sää ei ole koskaan vaikuttanut Venlojen fiilikseen.  Ja vähän kaikkea on jo tullut säiden suhteen vastaan. Ei ole olemassa huonoa säätä. Ainoastaan huono vaatetus. Ekalla kerralla käydään muuten läpi juuri noita retkivaatteita. 

 

 

Miten pääsen mukaan? 

Iltavaellusten ilmoittautumiset hoitaa Turun Liikuntapalvelukeskus. Jokaiseen iltavaellukseen ilmoittautuminen aukeaa kaksi viikkoa ennen tapahtumaa ja mukaan mahtuu 30 Venlaa.