fbpx

Venla Vaeltaja ja elämysliikuttaja Pasi Vesterinen meloo

Ketkä löytyvät Venlojen vaelluksen takaa?

Venlojen vaellus nykyisessä muodossa oli kolmen elämykselliseen retkeilyyn hurahtaneen eräoppaan, Tanjan, Lennun ja Pasin yhteinen haave. Saattaa kaikki retkeilystä ja vaeltamisesta kiinnostuneet naiset yhteen ja rohkaista heitä lähteä nauttimaan luonnon ihmeistä. No jos nyt ei ihan kaikki, niin ainakin Turun talousalueen, pääkaupunkiseudun sekä hämeen naiset. Tähän mennessä osallistujia on ollut ympäri Suomea aina Rovaniemeltä Helsinkiin ja Vaasasta Lieksaan.

Tällä hetkellä Venlojen vaelluksen opasryhmässä on jo kuusi koulutettua vaelluksen rautaista ammattilaista ja kokenutta opasta, joiden kanssa on turvallista lähteä luontoon oppimaan uutta. Alla voit tutustua heihin paremmin.

  

Lennu Heikkinen

LennuLennu on iloinen, tarmokas ja elämälle utelias hoitoalan ammattilainen sekä valmistunut aikoinaan erä- ja luonto-oppaaksi Eerikkilän urheiluopistolta. Tämän luontoarakastavan vaeltajan mielenrauha löytyy metsästä ja juuret Pohjois-Karjalasta, Kolin kainalosta. Lennu on kiinnostunut luonnon kokonaisvaltaisista hyvinvointivaikutuksista ja jakaa siitä mielellään ripauksen kaikille Venloille.  Lisäksi villiyrtit ovat hänen sydäntä lähellä. Lennu on aina valmis tarttumaan uusiin haasteisiin. Tästä hyvänä esimerkkinä Venlojen vaelluksen tuominen pääkaupunkiseudulle. 

 

 

Pasi Vesterinen

Pasi elämysliikuttaja Vesterinen


Pasi on pitkän linjan retkeily- ja vaelluskokemuksella maustettu seikkailu-, elämys- ja luontoliikuntakouluttaja sekä erä- ja luonto-opas. Jo lapsena aloitettu partioharrastus on vienyt mennessään ja iän karttuessa luonto on tullut entistä tärkeämmäksi rentoutumis- ja rauhoittumispaikaksi. Pasin sydäntä lähellä on erityisesti melonta, retkiruuan valmistus kera raaka-aineiden itse kuivaamisen sekä ihmisille kaikenlaisten elämysten tuottaminen. Pasin ajatuksia voi lukea mm. elämysliikuttajan blogin kautta ja muita tekemisiä seurata facebookista, Kanoottikuninkaan tai Westarien www-sivuilta.

 

 

 

Jenni Korhonen 

Venlojen vaellus JenniJenni on ollut lapsesta saakka kiinnostunut luonnossa liikkumisesta ja siellä rauhoittumisesta. Osaamistaan hän on kartuttanut nuorena partiossa ja myöhemmin opiskelemalla erä- ja luonto-oppaaksi Eerikkilän urheiluopistossa. Jenni retkeilee mielellään kaikkina vuodenaikoina ja hän on kiinnostunut retkeilyn lisäksi mm. laskettelusta, lumikenkäilystä, melonnasta, hiihtovaelluksesta sekä purjehduksesta. Kesäisin voit löytääkin hänet kipparoimasta purjehduksia Suomessa ja ulkomailla. Jennin vahvuuksiin kuuluvat myös hyvä varusteiden tuntemus, turvallisuusasiat sekä retkiruokien valmistus. Ohjaajana Jenni pyrkii olemaan kokonaisvaltainen, niin että toiminnassa mukana ovat niin keho, mieli sekä sydän. Jennin mielestä luonnossa on parasta se, että siellä on riittävästi tilaa ajatuksille. Tällä hetkellä Jenni vaikuttaa Venlojen vaelluksessa Turun talousalueella. Jennin touhuja voit seurata Instagramissa @jennik.korhonen

 

 

Heidi Pere

Heidi

Heidi on ikuinen metsän lapsi ja ongelmanratkaisija sekä uusien polkujen etsijä ja karttojen rakastaja. Tämä luonto- ja ympäristöneuvoja on tehnyt myös pitkän uran viittomakielentulkkina. Heidi on erikoistunut opinnoissaan erityisryhmiin ja seikkailukasvatukseen. Harrastuksena hänellä lähinnä sydäntä on vaeltaminen, polkujuoksu, lumikenkäily, talviuinti ja päiväretkeily. Heidiin törmäät mm. Turun peruskurssilla ja talviuinneissa sekä vaelluksilla. 

 

 

 

Erja Niemelä 

Erja Niemelä

 

Erja on erä- ja luonto-opas, yrittäjä sekä terveydenhoitoalan rautainen ammattilainen Turengista, joka toi Venlojen vaelluksen myös Hämeenlinnan ympäristöön. Erjan sydän on aina sykkinyt luonnolle, kuin myös purjehdukselle, melonnalle sekä yhdistystoiminnalle. Hän järjestää Hämeenlinnan ympäristössä Venloille ilta- ja päivävaelluksia, niin patikoiden, kuin meloen. Keväällä 2019 myös peruskurssi pyörähtää käyntiin hämeessä Erjan toimesta. Mikäli kaipaat esim. yrityksesi tyhy-päivään melontaa ja muita luonto-ohjelmapalveluja Janakkalan ympäristössä, voit kääntyä myös Enicare Oy:n puoleen.

 

 

 

Anu Luolila

Anu Luolila

 

Anu on erä- ja luonto-opas, joka suuntaa lähiluontoon mahdollisimman usein tasapainottaakseen arkisen toimistotyön ja perhe-elämän hektisyyttä. Perhe ja partio johdattelivat jo lapsena luontoharrastuksen pariin ja luonnossa kulkeminen ympäri vuoden sekä marjastus ja sienestys ovat aina olleet tärkeä osa Anun elämää. Anu on innokas ja rohkea kokeilemaan kaikkea uutta ja haluaa esimerkillään rohkaista mahdollisimman monia löytämään oman näköisensä polun luontoelämysten pariin. Oman Happy Paths –yrityksensä kautta Anu tarjoaa Suomessa vieraileville ulkomaalaisille matkailijoille mahdollisuuksia päästä tutustumaan suomalaiseen luontoon ja sen moniin ihmeisiin. 

 

 

Helena Suomi

helena

 

Helena on uusin vahvistus Venlojen opastiimissä. Keväällä -21 luonto-ohjaajaksi valmistunut Helena työskentelee myös Tyksissä sairaanhoitajana jo yli 10 vuoden kokemuksella. Hektisen työn vastapainoksi Helena rentoutuu lähialueen metsissä samoillen yhdessä koiriensa kanssa.

Oman vaellusharrastuksensa Helena on aloittanut juurikin Venlojen peruskurssilta. Ja niin siinä sitten kävi, että harrastus vei totaalisesti mukanaan! :) Koirien lisäksi Helenan harrastuksiin kuuluu muun muassa kesäisin veneily kauniissa ja herkässä Saaristomeren luonnossa ja talvisin hiihto ja laskettelu.

Helena kuuluu Roskattomiin vaelluskummeihin, joka tarkoittaa Suomen Erävaelluskillan ja Metsähallituksen yhteistyökampanjaa roskattoman retkeilyn puolesta. Roskattomat vaelluskummit ohjaavat ja neuvovat hyvän vaelluskulttuurin toteuttamisessa ja huolehtivat tarvittaessa muiden jäljiltä kohteet siistiin kuntoon.

Helenaan voit törmätä Turun seudulla järjestettävillä päivä- ja iltavaelluksilla sekä peruskursseilla.