fbpx

Teijon kansallispuiston kaamosvaellus 19.-20.11.2022

 

Lähdemme kaamosvaellukselle Teijon kansallispuiston Matildanjärven (Luontokeskus) parkkipaikalta 19.11.2022 kello 11:00. Kahden päivän aikana kuljemme Teijon vaihtelevissa metsämaastoissa ja järvimaisemissa noin 14-16 km matkan. Polut ovat pääosin helppokulkuisia ja vaellus sopii normaalikuntoisille naisille. Vauhdin mitoitamme ryhmän mukaan. Yövymme Matildajärven läheisyydessä tunnelmallisessa Wicksbäckinlahden kodassa tai sen läheisyydessä teltassa. Kota antaa meille hyvän sääsuojan illaksi ja yöksi, tulisija tuo mukavaa lämpöä marraskuun pimeään iltaan. 

 

Matalankynnyksen yön yli vaelluksella tarvitset vähimmillään lämpimän makuupussin (vähintään kolmen vuodenajan tai talvimakuupussin), rinkan, säänmukaisen vaatetuksen, hyvät jalkineet sekä retkiruoat ja reippaan mielen. Meiltä löytyvät majoitteet, retkikeittimet ja tarvittaessa perusmakuualustat. Tarkemman varustelistan saat ilmoittautumisen jälkeen.

 

Kurjenrahka meloen ja vaeltaen 30.-31.7.2022

 

Tutustumme Kurjenrahkan kansallispuistoon meloen ja vaeltaen kahden päivän ajan. Tämä yön yli vaellus on suunnattu vain naisille, etkä tarvitse aikaisempaa osaamista vaeltamisesta tai melonnasta. Vaellukselle osallistuminen on tehty mahdollisimman helpoksi. Kokeneiden oppaiden seurassa pääset nauttimaan retkeilystä ja melonnasta turvallisesti. Mukava seura, hyvät eväät ja luonnonrauha tekevät retkestä onnistuneen.

 

Vaelluksen aikana kävelemme Pukkipalon reitin (9km) + Savojärven kierroksen (3km + 3km) ja melomme Savojärven ympäri (5km). Yövymme Rantapihalla kevytkodassa ja/tai teltoissa. Tällä matalankynnyksen yön yli vaelluksella tarvitset vähimmillään vain makuupussin ja rinkan, säänmukaisen vaatetuksen, hyvät kengät ja reippaan mielen. Meiltä löytyvät majoitteet, retkikeittimet ja perusmakuualustat.

 

 

 

Talvivaellus Ketomella-Pallas 8.-12.3.2021

Naisten hiihtovaellus Hetta-Pallaksen  talvireitille, jossa sielu lepää, mutta keho rasittuu sopivasti. Voi sitten kotiin mentyään kertoa tehneensä jotain ainutlaatuista; löytäneensä rauhan, ei ikuista, mutta edes lyhytaikaisen sellaisen. Todeta ravinneensa sieluaan huikeilla maisemilla, nähneensä ehkä revontulia, oppineensa jotain uutta ja nauraneensa poskensa kipeiksi, hiihtäneensä tarpeeksi ja syöneensä hyvin. Kuulleensa erämaan kutsun, jonka kutsuun haluaa vastata yhä uudelleen. 

 

Lähde mukaan unohtumattomalle opastetulle talvivaellukselle Ylläs-Pallastunturin kansallispuistoon mukavassa naisseurassa. Talvivaellus on suunnattu naisille, jotka haluavat kokea talvivaeltamisen riemun sekä haasteet. Vaellus sopii hyväkuntoisille naisille ja myös talvivaellusta aloitteleville. Talvivaelluksella voit päästä kokemaan auringon loisteen, sankan lumisateen tuiskeen tai mahtavat revontulet. Kelejä emme voi taata ennalta, mutta voimme varautua niihin oikeanlaisilla varusteilla ja opeilla. Opastamme sinua pakkaamaan mukaasi siis tarvittavat varusteet ja sekä riittävät retkieväät. Yövymme vaelluksella pääosin teltoissa sekä mahdollisesti 1-2 yötä varaustuvassa. Mikäli sinulla ei ole aiempaa kokemusta talvivaeltamisesta pohjoisessa, niin suosittelemme osallistumaan Venlojen talviretkeilyn peruskurssille tammikuussa ennen vaellusta.

 

 

UKK ruskavaellus, 5 vrk

Seuraava mahdollinen vaellus syyskuussa 2023. Ole yhteysessä oppaaseen, mikäli olet kiinnostunut vaelluksesta. 

 

Oletko haaveillut pitkästä vaelluksesta erämaassa, mutta reissukaverit ovat puuttuneet?


Lähde mukaan kuuden päivän mittaiselle ruskavaellukselle Urho Kekkosen kansallispuistoon syyskuussa. Vaelluksemme kulkee erämaassa pääosin polkuja pitkin ja meillä on mahdollisuus tutustua esim. kauniiseen Paratiisikuruun sekä Pirunporttiin. Käymme mahdollisuuksien mukaan huiputtamassa myös Ukselmapään. Vaellus sopii myös aloittelijoille, mutta vaatii hyvää peruskuntoa. Reitti sisältää raskaita nousuja ja laskuja, sekä jokien ylitystä kahlaamalla. Päivämatkat ovat pääosin 8-12km luokkaa. Vaelluksen aikana kuljemme yhteensä noin 60-70km matkan.