fbpx

 

UKK ruskavaellus

 

Oletko haaveillut pitkästä vaelluksesta erämaassa?


Lähde mukaan viiden vuorokauden mittaiselle ruskavaellukselle Urho Kekkosen kansallispuistoon syyskuussa. Vaelluksemme kulkee erämaassa pääosin polkuja pitkin ja meillä on mahdollisuus tutustua esim. kauniiseen Paratiisikuruun mikäli tilanne sen sallii ja käymme mahdollisuuksien mukaan huiputtamassa myös Ukselmapään. Vaellus sopii myös aloittelijoille, mutta vaatii hyvää peruskuntoa. Reitti sisältää raskaita nousuja ja laskuja, sekä jokien ylitystä kahlaamalla. Päivämatkat ovat pääosin 8-12km luokkaa. Vaelluksen aikana kuljemme yhteensä noin 60-70km matkan. 

 

Kannat vaelluksella mukanasi viikon varusteet (noin 16-20kg) sisältäen ruoka- ja yöpymisvarusteet. Yövymme maastossa teltoissa ja ruoanvalmistus tapahtuu retkikeittimillä. Saat varustelistan meiltä pakkaamista varten ja autamme tarvittaessa varusteiden hankinnassa, vuokrauksessa tai lainaamisessa. 

Ennen vaellusta järjestämme tapaamisen etäyhteydellä, jossa käymme läpi tarvittavat varusteet ja annamme vinkkejä mm. ruokalistasta. Mikäli kaipaat kertausta retkeilytaidoissasi, niin voit osallistua ennen vaellustamme retkeilyn peruskurssille, jossa käymme läpi myös näitä asioita.

 

Asiakkaan komentti vuoden 2020 reissulta

"Todella fantastinen reissu, vaikka alkuun epäilin omia voimia, kun rinkka painoi reissun alussa 22kg, mutta onnistuin😁
Kelit helli meitä, sadetta oli vähän!! Kiitos Jenni❣ Lähden varmasti muilekkin reissuille." - Teija

 

VAELLUKSEN OPPAAT

Vaelluksen pääoppaana toimii Jenni Korhonen. Oppaista voit lukea lisää tästä.

Olin pitkään jo suunnitellut lähteväni Lapin vaellukselle, mutta minulta puuttui vaelluskaveri. Kun sellainen sitten löytyi ja pääsin upeisiin UKK puiston maisemiin, lumouduin niin, että olen palannut sinne yhä uudelleen. Virtaavan joen yli kahlaaminen, avarien aihkimänniköiden ja kumpuavien tunturimaisemien näkeminen saa minut unohtamaan arjen ja siellä ajatuksilleni löytyy riittävästi tilaa.” - Jenni, erä- ja luonto-opas 

 

MATKUSTUS

Tapaamme Kiilopäällä maanantai aamuna, josta siirrymme kimppakyydillä Aittajärven P-alueelle. Kiilopäälle pääset julkisilla kulkuneuvoilla hyvin, joko juna+bussi yhdistelmällä tai lentäen Ivaloon, josta siirtyminen lentokenttäkuljetuksella Kiilopäälle. Autamme tarvittaessa myös kimppakyytien järjestämisessä. Varaamme kiintiön majoituspaikkoja Kiilopäältä vaellusta edeltävälle yölle, jolloin voimme yhdessä käydä edellisenä päivänä varusteita vielä läpi sekä tutkia reittisuunnitelmaa. Jokainen maksaa majoituksensa itse, lisätietoa asiasta saat oppaalta. Maastosta palaamme autoille lauantaina aamupäivällä.

 

MAJOITUS

Vaelluksen aikana majoitumme vaellusteltoissa. Omien majoitteiden käyttäminen on suotavaa, mutta kauttamme voi tiedustella myös telttoja lainaksi. 

 

OSALLISTUJAMÄÄRÄ

6-10 hlö + 1-2 opasta 

 

HINTA

495 €/hlö, ilmoittautumisen jälkeen laskutetaan varausmaksu 100 €, loppumaksu 395 € maksetaan 2 viikkoa ennen vaelluksen alkua. 

 

HINTA SISÄLTÄÄ

 • Oppaan palvelut vaelluksen aikana
 • Retkisuunnitelman ja turvallisuussuunnitelman
 • Pakkauslistan
 • Verkkotapaamisen ennen vaellusta 
 • Ehdotuksen päivän ruokapaketista
 • Oppaalla mukana oppaan varusteet, kuten ensiaputarvikkeet, kartat, GPS ja satelliittiviestin jne.

Mahdolliset lainavarusteet meiltä:

 • Teltta, jaettuna 1-2 osallistujan kanssa
 • Retkikeitin polttoaineineen, jaettuna toisen osallistujan kanssa
 • Solumuovinen makuualusta

 

SINULLA TULEE OLLA MUKANA

 • Retkiruoat
 • Rinkka
 • Vaellukseen sopiva vaatetus ja vaelluskengät
 • Makuupussi, joka soveltuu yöpymiseen (naisten comfort -5C asteessa eli lämmin kolmen vuodenajan makuupussi) ja makuualusta (jonka saat tarvittaessa lainaan meiltä)
 • Tarkemman listan hyödyllisistä pikkutarvikkeista saat ilmoittautumisen jälkeen

 

Osallistujilla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus.

Hintaan eivät kuulu majoitukset Kiilopäällä eikä matkustaminen Aittajärvelle ja takaisin.

 

LISÄTIEDOT JA ILMOITTAUTUMINEN:

Kysy lisää oppaaltamme Jenniltä,

jenni (a) venlojenvaellus.fi, puh. 044 561 3240

 

 

VERKKOKAUPPAAN